Göm meny

Redovisning av laborationer

Under kursens gång anmäler sig varje labbgrupp på fyra olika redovisningspass – ett pass per laboration. Det är olika lång redovisningstid på de olika redovisningspassen:
 • 10 minuters redovisningstid för Labb 1 och 2, för någon av de 2 labbassistenterna.
 • 15 minuters redovisningstid för Labb 3 och 4, för någon av de 3 labbassistenterna. 
I varje redovisningspass finns ett antal tidsblock där någon grupp redovisar – se följande blockindelning (finns även som pdf-dokument):
Blockindelning för
   redovisningspassen

Förklaring: Om din grupp till exempel ska redovisa Labb 1 under ett schemalagt labbpass kl. 10:15 – 12, så är XX=10 och YY=11 i tabellen ovan. En grupp som anmält sig i BLOCK 4 redovisar då kl. 10:30 och en grupp som anmält sig i BLOCK 11 redovisar kl. 11:25.
Om redovisningarna tar kortare tid än 10 minuter, så skapas det möjlighet för andra grupper att få hjälp – både löpande under passet och särskilt i slutet av passet, där det finns lediga tider som inte kan bokas.

Nedan finns länkar till en "Doodle-poll" per redovisningspass. Du och din labbkompis har anmält er till ett sådant pass per laboration. Ni måste ha anmält er på ett block för att kunna redovisa! Som namn anger ni lämpligen era respoektive student-Id:n.
Kom ihåg vilket blocknummer ni har – det ska ni ange i "Gitlab-ärendet", som finns beskriven längre ned på webbsidan!

Redovisning av Laboration 1:

Klicka på länken för det redovisningspass som din grupp anmält sig till och välj block/redovisningstid:

Redovisning av Laboration 2:

Klicka på länken för det redovisningspass som din grupp anmält sig till och välj block/redovisningstid:

Redovisning av Laboration 3:

Klicka på länken för det redovisningspass som din grupp anmält sig till och välj block/redovisningstid:

Redovisning av Laboration 4:

Klicka på länken för det redovisningspass som din grupp anmält sig till och välj block/redovisningstid:


Redovisningsförfarande

På grund av coronapandemin, så kommer laborationsredovisningarna att ske på distans. Varje grupp redovisar för en labbassistent i ett eget (ditt eller labbkompisens) Zoom-rum. Förfarandet påminner om hur distanslektionerna anordnas, men det blir inget gemensamt Zoom-rum för labbtillfället.  
 • Tidigast 15 minuter innan er redovisningstid (det tidsblock där ni anmält er), så ska gruppen förmedla länken till sitt Zoom-rum i följande "issue"-lista i GitLab: gitlab.liu.se/cvl/sigsys-labbar/-/issues
  (Lägg inte in en issue tidigare än 15 minuter innan ert redovisningspass – då kan den blandas med issues i tidigare pass, för ibland går det pass direkt efter varandra.)
  1. Skapa ett nytt ärende/"issue" genom att klicka på den gröna "New issue"-knappen uppe till höger på sidan.
  2. Som beskrivning på din förfrågan skriver du:
   • Title = Gruppens blocknummer följt av "redovisa" (om ni är redo att redovisa) eller "hjälp" (om ni behöver hjälp med något i laborationen.
    Exempel: "BLOCK 5, redovisa" eller "BLOCK 8, hjälp".
   • Description = Länken till ert Zoom-rum (t.ex. det personliga Zoom-rummet för en av gruppdeltagarna), där en labbassistent kan träffa er och ni kan redovisa.
  3. Klicka på den gröna "Submit issue"-knappen för att placera din förfrågan i hjälpkön.
 • gitlab.liu.se/cvl/sigsys-labbar/-/boards (länken finns även på webbsidans vänsterkolumn, under Issues/Boards) kan du se var du befinner dig i redovisnings- och hjälpkön. Laborationsassistenterna kommer att placera om "redovisnings-ärendena" i blockordning medan "hjälp-ärendena" står kvar i den ordning de tillkom.
  • Ha ert Zoom-rum öppet och invänta er tur att redovisa eller eventuellt få hjälp. Då ansluter en assistent till ert Zoom-rum och redovisningen/hjälpen börjar. När gruppen fått redovisa/hjälp, så tar assistenten bort er från kön och er förfrågan hamnar i "Closed"-kolumnen.
  • Innan en labbassistent går till en grupps Zoom-rum,så flyttar assistenten gruppens "ärende" till "sin" kolumn. Då framgår det för alla när assistenterna är upptagna med olika grupper.

 • Om någon av assistenterna vill förmedla information till alla studenter, så skapar de ett "ärende" och lägger det först i kön. Informationen står i rubriken, så det bör framgå tydligt vad det handlar om. Se därför till att ni har Gitlab-sidan (boards) öppen och uppdaterad medan ni väntar på er tur!Senast uppdaterad: 2020-11-19