Göm meny

TSBB32 Linjära System

Denna kurs ges för IT2 under VT1 och VT2 och ges för första gången våren 2020. Den ersätter TSKS06, som gavs t.o.m. VT2019.
Kursen skall ge grundläggande kunskaper om tids- och frekvensanalys av tidskontinuerliga signaler och tidskontinuerliga linjära system. Kursen ger även förtrogenhet med de grundläggande matematiska verktyg som används. Dessutom ingår ett rapportskrivningsmoment, efter vilket studenten förväntas kunna utforma en längre teknisk projektrapport enligt principer för vetenskapliga texter.

Examinator och kursansvarig för linjära system-delen är Lasse Alfredsson. Kursansvarig för kommunikationsmomentet (rapportskrivning) (UPG1) är Mårten Wadenbäck.


Repetition av komplexa tal:

Anslagstavla

Här publiceras viktig löpande information under kursens gång (samt ofta även via kursens e-postlista):
 • 2020-04-01: Nu finns ytterligare två videoklipp upplagda på föreläsningswebbsidan för VT2. Se även de videorna innan föreläsningen i morgon 2/4.

 • 2020-03-31:
  • Som jag har meddelat till kursens e-postlista, så flyttas onsdagens föreläsning kl. 10–12 till torsdag samma tid. Detta på grund av att problemen med att få upp videor på YouTube och kurswebbsidan medfört att jag tycker att du fått för kort tid på dig att titta på videorna innan föreläsningen.
   Alltså: Föreläsning 13 (läsperiodens andra föreläsning) flyttas till torsdagen den 2 april kl. 11:15–12 (notera tiden).
   Precis som vid dagens föreläsning, så ses vi på Zoom: https://liu-se.zoom.us/j/253514981
   När du sett föreläsningens videor, så skicka gärna eventuella frågor till mig/Lasse innan föreläsningen.

  • Nu på kvällen finns fyra videor till torsdagens föreläsning (Fö 13) upplagda på föreläsningswebbsidan.
   (Under onsdagen tillkommer det antagligen ett par videor.)

 • 2020-03-26: På grund av coronapandemin kommer undervisningen och projekthandledningen i VT2 att ske online. Jag kommer att göra videor som ersätter salsundervisningen och dessa videor läggs upp på den nya föreläsningswebbsidan "Föreläsningar VT2" i tabellen ovan. Du behöver se dessa videor innan respektive schemalagda föreläsning.

  I stället för en traditionell föreläsning så kommer vi att ses online via Zoom under varje föreläsningstid och ha ett frågeseminarium. Där kan du ställa eventuella frågor som dykt upp då du tittat på videorna och jag kommer att svara och göra utläggningar runt kursmaterialet utgående från dessa frågor. Du kan även skicka in frågor i förväg.

  Även TRP-lektionerna kommer att hållas via Zoom. Jag återkommer med information om formen, men antagligen kommer det bli så att de som vill ha TRP-poäng behöver fota/skanna sina lösningar och skicka till Mårten innan lektionstillfället. Sedan får studenter gå igenom sitt dokument med lösningar i Zoom i stället för på whiteboard.

  Handledning i de olika projektgrupperna kommer också att ske över Zoom. Mårten kommer att höra av sig till er med information om det senare.

 • 2020-03-03: Föreläsningswebbsidan är uppdaterad med ett kompletterande pdf-dokument i föreläsning 11. På lektionswebbsidan finns nu uppgifterna till TRP-lektion 3 för nedladdning.

 • 2020-02-28: Nu är föreläsningsmaterialet för föreläsning 10 & 11, om fourierserier, uppdaterat med powerpointbilder, videor och läsanvisningar.

 • 2020-02-26: Notera en schemaändring i april, VT2: Den tidigare schemalagda lektionen den 17/4 är flyttad till tisdagen den 21/4 kl. 13–15. Detta p.g.a. att Mårten är bortrest den 17/4. Ändringen syns även i TimeEdit.

 • 2020-02-18: Nu finns material till föreläsning 8 & 9 för nedladdning på föreläsningswebbsidan. Under resten av kursen kommer jag löpande att lägga upp materialet på föreläsningswebbsidan. Till största delen är det en uppdatering av motsvarande material som finns i föregångskursen TSKS06, så om du vill titta i förväg, så hittar du en del material där.

 • 2020-02-14:
  • Nu är föreläsningswebbsidan uppdaterad med information om resten av föreläsningarna i VT1.
  • Nu finns vinjetterna för VT1 alla ladda ned – se länk i punktlistan ovan.
  • Nu finns TRP-uppgifterna om elektriska kretsar till nästa veckas lektion 1 för nedladdning på lektionswebbsidan.

 • 2020-02-11: Notera att det nu finns inledande lektionsuppgifter i elektriska kretsar på lektionswebbsidan.
  Fler uppgifter och lösningar kommer på torsdag 13/2. TRP-uppgifter i elektriska kretsar (för TRP-lektion 1 nästa vecka) kommer senast på fredag 14/2.

Senast uppdaterad: 2020-04-01